Oldal kiválasztása

TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐK ÉS VITAMINOK | a böjt ideje alatt is |

jan 20, 2022 | Blog

Egyes szakértők szerint a pótlás elengedhetetlen, míg mások álláspontja az, hogy táplálkozással minden fontos tápanyag bekerül a szervezetünkbe.
Lehetséges a második állítás? Véleményem szerint talán, de nem valószínű. Konzultációra jelentkező ügyfeleknél nagy számban találkozom tápanyagszegény étkezéssel.
Számomra az optimális tápanyagbevitel azt jelenti, hogy az egyén a lehető legmagasabb szintre emelkedjen vitalitásban, energiaszintben, életigenlésben. Ehhez pedig szerintem a mai világban elengedhetetlen a pótlás. Valamennyi még akkor is, ha csak tisztán, feldolgozott ételektől mentesen táplálkozunk. Még a böjt ideje alatt is.
Vitaminok és enzimek kémiai együttműködése szükséges pl. az energiatermeléshez.
A juice-ok vízoldékony vitaminokat és valamennyi zsírban oldódót is tartalmaznak. Hő hatására bizonyos vitaminok, mint pl. B és C tönkre mennek, ezért is javaslom az alapanyagok nyers fogyasztását is. (Nagyon sokan mindent főznek, sütnek, párolnak)
Az ásványi anyagok szükségesek a vér, a csontok es a normális sejtfunkciók fenntartásában.
Friss zöldség- és gyümölcslevek nagy mennyiségben tartalmaznak tápanyagokat. Fehérjék, szénhidrátok, vitaminok és ásványi anyagok természetes formában találhatóak meg bennük.
A növények a termőföldből nyerik az ásványi anyagokat és valóban van olyan, melyből elegendőt tudunk elfogyasztani és nem szükséges pótolni. Például az egyik legjobb kálcium forrás a zöld leveles zöldségek rendszeres fogyasztása. (Ezért is kaptok spenótos juice-t a léböjtös csomagokba). Ugyanakkor Magyarországon a termőföld szelenben igen szegény, amit érdemes lehet pótolni (labor vizsgálat szerintem előtte azért szükséges)
A böjtre, léböjtre úgy tekintek, mint egy nulladik lépésre az életmódváltás előtt. A léböjt egy tisztítókúra, ami végeztével sokkal jobban érezzük magunkat a bőrünkben, energikusabbnak érezzük magunkat, kívül-belül megszépülünk. A kúra után vágyakozunk a tápanyagban gazdag ételek után, aztán vagy változtatunk az addigi életmódunkon, vagy visszatérünk hozzá. A különbséget akkor érezzük igazán, amikor egy ideig nem jutunk a levekhez, vagy teljesen elhagyjuk azokat.

kérdésed van?

KÍVÁNCSI VAGY ARRA, HOGY MIBEN SEGÍTHET NEKED EGY HEALTH COACH – JUICETERAPEUTA?

Konzultálj szakértőnkkel, aki civilizációs betegségek ártalmainak csökkentése érdekében személyre szóló programot állít össze Neked.